our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Zaposleni

Transparency International Slovenia trenutno zaposluje pet ljudi:

Vid Tomić - generalni sekretar

Diplomant mednarodnih odnosov iz Univerze v Ljubljani, ki se je ekipi pridružil v letu 2016. Od leta 2011 je aktiven v nevladnem sektorju. V TI Slovenia deluje na področjih zagotavljanja integritete v športu, integritete v lokalnih skupnostih, spremljanju implementacije UNCAC konvencije in drugih vsebinskih področjih. Skrbi za uporabo primernih filtrov na omrežju Instagram, prevzema primat nad printerjem in je strokovnjak za specialty kavo.

Sebastijan Peterka - vodja projektov in raziskovalec

TI Slovenia se je pridružil 2014, pred tem pa je zaključil magistrski študij filozofije (MA) na Kingston University v Londonu. V TI Slovenia deluje na področjih lobiranja, nadzora lokalnih volitevzakonodajni sledi in drugih vsebinskih področjih. Trenutno vodi projekt Pakti integritete in raziskuje transparentnost dejanskega lastništva podjetij. Skrbi za Twitter in Facebook, spletno stran, printerje in druge tehnične stvari, ki ne delajo. 

Ana Čergič - vodja projektov in TI korporativnega članstva

Prihaja iz Ljubljane in je strokovnjakinja s področja sodelovanja z zasebnim sektorjem in pridobivanjem sredstev. Več let se je udejstvovala v organizaciji Unicef, TI Slovenia se je pridružila septembra 2015. Vodila je projekt Transparentnost dejanskega lastništva in aktivno tvori partnerstva z akterji zasebnega sektorja. 

Vasja Čepič - pravnik

Diplomant prava iz Univerze v Mariboru in več let televizijski novinar. TI Slovenia se je pridružil v letu 2018. Deluje kot pravnik na projektu Pakti integritete in nudi podporo pri ostalih aktivnostih. Skrbi za pravilno uporabo ločil in dobro voljo med člani ekipe.