our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Upravni odbor

Upravni odbor sestavljajo: 

mag. Simona Habič - Predsednica Transparency International Slovenia

Simona Habič je ena od ustanoviteljev in predsednica društva Transparency International Slovenia. Je članica mednarodne mreže strokovnjakov LRCC-TAS pri Evropski komisiji za pripravo poročila EU Anti-corruption report. Je strokovnjakinja na področju implementacije mehanizmov integritete v zasebnem sektorju in urednica in (so) avtorica številnih publikacij na področju integritete, transparentnosti in boja proti korupciji.

 

Vid Doria, mag. posl. ved - Generalni sekretar

Po izobrazbi magister mednarodnega poslovanja in diplomirani varstvoslovec, generalni sekretar in kot edini član upravnega odbora tudi redno zaposlen v TI Slovenia. TI Slovenia se je pridružil kmalu po njegovi ustanovitvi (2009) kot prostovoljec, kjer je skupaj s predsednico gradil temelje TI Slovenia. 

Od leta 2012 je član upravnega odbora TI Slovenia. V svoji profesionalni karieri se je udejstvoval in pridobil strokovne kompetence s področja prijaviteljev (whistleblowers), financiranja političnih strank in volilnih kampanj, transparentnega in etičnega lobiranja, mednarodnih konvencij o boju proti korupciji, izobraževanju dijakov in profesorjev srednjih šol o uničujočih posledicah korupcije, protikorupcijskih politik, v zadnjem času pa se udejstvuje na področju implementacije integritete v zasebnem sektorju in področju skladnosti poslovanja, vprašanjih dejanskih lastnikov, pranja denarja in davčnih oaz. 

Vid se aktivno vključuje v zagovorniške akcije s področja delovanja TI Slovenia, komunicira z gospodarstveniki, politiki in drugimi odločevalci, ter predstavlja TI Slovenia v javnosti. Redno se udeležuje in predava na različnih mednarodnih in nacionalnih konferencah, simpozijih in seminarjih.

V zasebnem življenju se navdušuje nad različnimi športnimi aktivnostmi, najraje pa svoj prosti čas preživlja s svojimi bližnjimi.

 

mag. Katja Arzenšek Konjajeva - Izvoljena članica

Mama v prostem in zasedenem času. Prihaja iz Šentjurja pri Celju, kjer je bil njen prvi dom, a je Štajersko že v študijskih letih zamenjala najprej Ljubljana, potem pa Obala. Gimnazijo je končala v Celju in že takrat je odkrila svojo veliko ljubezen do književnosti in jezikoslovja – predvsem do slovenščine. V Ljubljani je vpisala študij slovenistike, ki ga je dopolnila z učenjem še novih tujih jezikov, kasneje pa tudi magisterij s področja lingvistike govora in teorije družbene komunikacije. To, da bo nekoč učila, je v sebi vedela že precej zgodaj, ni pa si predstavljala, da bo njena pot na področju izobraževanja tako pestra in raznolika. Letos teče njeno šestnajsto leto v izobraževanju – v tem času je učila na več šolah v Ljubljani, na OŠ Spodnja Šiška je pri 29. letih postala ravnateljica ter na osnovni šoli v Luciji pri Portorožu, prav tako v vlogi ravnateljice.

V Transparency International Slovenia se je vključila, ker imata etično delovanje in osebna integriteta tudi v njenem življenju pomembno vlogo. V TI Slovenia se med drugim najbolj aktivno udejstvuje pri izobraževanju dijakov in srednješolskih profesorjev o pomembnosti boja proti korupciji.

V prostem času je rekreativna športnica in ljubiteljska kuharica.