our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Transparentnost dejanskega lastništva

Projekt Transparentnost dejanskega lastništva, ki ga TI Slovenia izvaja s šestimi partnerji v EU, je nastal v luči dolgoletnih naporov pri razkrivanju slamnatega lastništva, pranja denarja in odtekanja sredstev v davčne oaze. Ker te trije povezani pojavi omogočajo koruptivnim legalizacijo neetično pridobljenih sredstev in vnašajo dodatne težave na skupnem evropskem trgu, je odziv na ravni celotne EU nujen. V času projekta bomo razvili metodologijo za oceno realnega stanja, predstavili študije primerov in predlagali rešitve, ki bodo večale transparentnost lastništva in onemogočale pojave dodatnih anomalij. Od pristojnih bomo zahtevali spremembe na nacionalnem in mednarodnem parketu.

euro tax

logoEK pakti