our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Poročilo Lobbying in Europe: hidden influence, privileged access

Mednarodno poročilo Lobbying in Europe: hidden influence, privileged access predstavlja prvo celovito analizo o lobiranju v regiji in raziskuje, kako dobro je politično odločanje zaščiteno pred neprimernimi vplivi. Poročilo natančneje preučuje pravila in prakse v zvezi s spodbujanjem transparentnosti, integritete in enakostjo dostopa pri oblikovanju in sprejemanju odločitev javnega pomena. 

Raziskava Slovenijo sicer postavlja na vodilno mesto zato, ker je lobiranje v Sloveniji zakonsko bolj urejeno kot v drugih državah, a dejstva kažejo, da je v praksi prevladujoče netransparentno lobiranje, s tem pa zlorabe in korupcija.

Preberete si lahko tudi pogosta vprašanja in odgovore ter metodologijo raziskave.

 

logoEK lobbying