our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Obramba in varnost

Visok proračun v kombinaciji z slovesom po skrivnostnosti. Obrambni sektor predstavlja edinstvena korupcijska tveganja. Toda večja transparentnost lahko prepreči korupcijska tveganja, brez da bi ogrozili nacionalno varnost.

Z ogromnimi pogodbami in visoko skrivnostnostjo, obrambni sektor predstavlja edinstvena korupcijska tveganja. Samo v letu 2010 je obrambni sektor zapravil vrednost Ruskega ali Indijskega BDP-ja, toda kako daleč lahko sledimo denarju? Transparency International predvideva, da je vsaj 20 milijard dolarjev letno izgubljenih v tem sektorju zaradi korupcije. In to je skromna ocena, saj lahko skrb za nacionalno varnost kar hitro postane krinka za koruptivna dejanja. Preplačani agenti, skrivnostni obrambni proračuni, nepravična imenovanja in povišice, ter mnogo drugih oblik korupcije v tem sektorju zapravljajo davkoplačevalski denar in ogrožajo življenje državljanov in vojakov.

Transparency International se zavzema za večjo transparentnost v obrambnem sektorju. Pri podružnici v Veliki Britaniji, je poseben oddelek, ki se ukvarja izključno s korupcijskimi tveganji v obrambnem sektorju in v zasebnih podjetjih, ki z obrambnim sektorjem poslujejo.

Med drugim ta oddelek objavlja poročila, ki beležijo proti-korupcijski indeks v obrambnem sektorju. Eno izmed zadnjih takšnih poročil je Government Defence Anti-Corruption Index (GI) 2015.

Prav tako pa objavljajo poročila proti-korupcijskega indeksa v zasebnih podjetjih, ki poslujejo z obrambnim sektorjem.