our values

PRAVIČNOST

SPODBUJANJE ETIČNEGA RAVNANJA ZAPOSLENIH: IZZIVI IN REŠITVE

Transparency International Slovenia letos obeležuje 10 let obstoja in delovanja. Obletnico bomo v društvu zaznamovali z več prireditvami. Za vas tudi letos pripravljamo osrednji dogodek Foruma poslovne integritete in transparentnosti. Povezovalna tema letošnjega, že četrtega srečanja so izzivi in rešitve pri načinih vodenja in procesih, ki spodbujajo etično vedenje zaposlenih. Na primerih dobre prakse vam jih bomo predstavili s pomočjo partnerjev Foruma, strokovnjakov in delavnic.

Forum 2019 bo 24. oktobra 2019 ob 9.00 uri v Ljubljani na Dimičevi ulici 13 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, dvorana A v 1. nadstropju.

Osrednji gost je Martin KREUTNER, ki ga je zaradi njegovega dela pri Mednarodni akademiji za boj proti korupciji (IACA) in prizadevanj za izboljšanje blaginje ljudi po svetu skozi njegovo delo pri Združenih narodih, Transparency International in drugih svetovnih organizacijah, v letih 2014 in 2015 Etishpere Institute prepoznal kot enega izmed sto najbolj vplivnih ljudmi s področja poslovne etike.

Med letoma 2012 in 2019 je bil dekan in izvršni sekretar Mednarodne akademije za boj proti korupciji, med letoma 2004 in 2012 pa predsednik mreže Evropskih partnerjev v boju proti korupciji (EPAC / EACN). Bil je član več mednarodnih odborov ter višji in strokovni ocenjevalec za OZN, Svet Evrope, OVSE in Svetovno banko. Po vsem svetu predava o temah boja proti korupciji, skladnosti, mednarodnemu humanitarnemu pravu in varnosti.

Martin Kreutner bo na Forumu 2019 predstavil:

• kako in zakaj imajo etična podjetja višje ekonomske kazalnike;
• kako v podjetju spodbujati čim višje etične standarde in jih prenašati na zaposlene, oz. kaj lahko managerji storijo, da si zaslužijo zaupanje;
• kako lahko organizacije preprečijo kršitve in upravljajo tveganja za ugled?

Polona PERGAR GUZAJ, predsednica Združenja notranjih revizorjev IIA - Slovenskega inštituta in članica nadzornega odbora Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar ACFE Slovenije, bo predstavila vpliv upravljanja tveganj na odločitve vodstva in zaposlenih.

Gašper PEKLAJ, svetovalec za skladnost poslovanja pri Zavarovalnici Triglav, partnerju Foruma poslovne integritete in transparentnosti, bo predstavil dobre prakse na področju organizacijske kulture.

Vasja ČEPIČ, pravnik pri Transparency International Slovenia, bo predstavil priložnosti in izzive ob vpeljavi linij za prijave v gospodarskih družbah ter prednosti in koristi linij za prijave za zaposlene in gospodarsko družbo.

Dogodek bo povezoval Toni CAHUNEK.

VEČ O DOGODKU IN PROGRAMU

Po predstavitvah smo za udeležence pripravili dve delavnici, namenjeni krepitvi veščin za učinkovitejše preprečevanje in obvladovanje korupcijskih tveganj v gospodarskih družbah.

Dogodek bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku.

Kotizacija za udeležbo na Forumu 2019 znaša: 

- 70,00 € po osebi
- 40,00€ po osebi za člane Združenja manager, Združenja notranjih revizorjev IIA - Slovenskega inštituta in Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar ACFE Slovenije.

Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po dogodku po elektronski pošti in na vaš poštni naslov. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Odjavo od dogodka morate sporočiti pisno na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. najpozneje do 22. oktobra 2019. V odjavi mora biti navedeno ime udeleženca, ki se želi odjaviti. V primeru odjave po 22. 10. 2019 ste dolžni poravnati celotno kotizacijo.

POVEZAVA NA SPLETNO PRIJAVNICO

Parkiranje za udeležence dogodka je brezplačno v garaži poslovne stavbe GZS v prvi kleti oz. na zunanjem parkirišču (za stavbo GZS) v primeru, če se garaža zapolni. 

Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki +386 1 320 73 25 ali elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vljudno vabljeni!

 

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Predstavnik @TransparencySi se je v Podgorici 🇲🇪 udeležil mednarodne razprave na temo dostopa da informacij javnega… https://t.co/yUt4itn7GP
24hreplyretweetfavorite
TransparencySi Pravkar se začenja javna predstavitev mnenj o noveli Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije - spremljate j… https://t.co/yqAOIcT4NB