our values

PRAVIČNOST

Delavnica za novinarje: uporaba IT za raziskovanje baz podatkov

Vse več novinarskih zgodb se skriva v bazah podatkov, ki so vse bolj odprte in omogočajo vse več obdelave. Za brskanje, analiziranje in grajenje zgodb so za delo z bazami podatkov potrebna znanja informacijskih tehnologij. TI Slovenia si prizadeva za večjo stopnjo uporabe baz podatkov ter s tem namenom organizira delavnico za novinarje, kjer bodo predstavljena orodja za obdelavo podatkov. Z udeležbo boste pridobili znanja, s katerimi boste lahko nadgradili svoje novinarsko delo.

Delavnica bo potekala v petek 26.5.2017 od 9 do (približno) 16 v prostorih zavoda Simbioza Genesis (Dunajska 22, Ljubljana).

Program bo obsegal vpogled v dve orodji za obdelavo baz podatkov:

1. Napredne funkcije Excel-a - dr. Ana Slavec (Arhiv družboslovnih podatkov)
Uporaba nekaterih bolj zahtevnih funkcij s katerimi lahko na različne načine obdelujemo javno dostopne baze podatkov .

2. Uvod v PostgreSQL - dr. Matej Kovačič (Inštitut Jožef Stefan)
Osnove uporabe tega odprtokodnega orodja s katerim lahko učinkovito obdelujemo predvsem večje baze podatkov, ki jih z drugimi orodji ne moremo obdelati.

Prijavi se

 

logoEK pakti

Supported [in part] by a grant from the Foundation Open Society Institute in cooperation with the Fiscal Governance Program of the Open Society Foundations.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Sama besedica "tir" pa se pojavlja tudi v besedah kot so kreditiranje, evidentiranje, ipd. Prijetno pregledovanje… https://t.co/JDrUS3YFhM
TransparencySi Dodajamo, da je iskanje vseh poročanih lobističnih stikov vlade in parlamenta v povezavi z drugim tirom Divača - Ko… https://t.co/7wtud4fihs