our values

PRAVIČNOST

Obratovati je začela podzemna železnica v Ljubljani s tremi progami

Ljubljana je v zadnjih letih povsem skrito očem širše javnosti gradila podzemno železnico. Prav neverjetno je, kako je mestnim oblastem tako dolgo uspelo obdržati tako veliko skrivnost in zgraditi tako pomemben projekt brez vznemirjanja ustaljenega ritma življenja v mestu. Podzemna železnica ima tri proge, ki potekajo med Mednim in Zalogom, med Črnučami in Brezovico ter med središčem Ljubljane in Škofljico, ima skupno kar 29 postajališč, vse proge pa se stikajo v glavnem postajališču podzemne železnice Kolodvor v središču Ljubljane.

Podzemna železnica bo obratovala vse dni v tednu od 5. ure do polnoči, ob koncih tedna pa celo nepretrgoma. V naslednjih letih bodo zgrajene dodatne proge, tako da bo sistem podzemne železnice po dokončanju na hiter in učinkovit način povezoval vse pomembnejše ljubljanske soseske. Ob tem ne gre prezreti tudi zanimive novice, da so med gradnjo ljubljanske podzemne železnice arheologi naleteli na dragoceno najdbo emonske tržnice, najdeni predmeti pa bodo razstavljeni v vitrinah postajališč podzemne železnice.

 

Vzoru Ljubljane bo sledil tudi Maribor, ki bo podzemno železnico dobil predvidoma do leta 2025, še pred tem pa naj bi bila vzpostavljena tudi turistična proga podzemne železnice med Koprom in Portorožem.
Ves april je vožnja s podzemno železnico v Ljubljani brezplačna, saj želijo mestne oblasti to novo pridobitev sodobnega mestnega prevoznega sistema približati čim širšemu krogu ljudi. Znan ljubljanski glasbenik Magnifico pa bo to soboto igral na osrednjem postajališču ljubljanske podzemne železnice Kolodvor.
Na posnetku si lahko ogledate odzive nekaterih mimoidočih Ljubljančanov na novo ljubljansko podzemno železnico pri postajališču Kino Šiška.

 

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Rezultati Indeksa zaznave korupcije za leto 2020 bodo znani čez dva dni. Menite, da bo ocena Slovenije boljša ali… https://t.co/Cm4GiueHOc
15hreplyretweetfavorite
TransparencySi RT @TransparencySi: ‼️ [RAZPIS] ‼️ @TransparencySi razpisuje delovno mesto VODJA ZAGOVORNIŠTVA IN VODJA ORGANIZACIJSKEGA RAZVOJA Celotno b…
15hreplyretweetfavorite