our values

PRAVIČNOST

Priporočila kažejo na nujnost sistemskih sprememb

Ob objavi priporočil Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) za nabavo medicinsko tehničnih pripomočkov v TI Slovenia poudarjamo pomen hitrega ukrepanja. »Priporočila KPK kažejo na sistemsko razsežnost problema, zato pozivamo odgovorne, da se čimprej opredelijo do predlogov in pričnejo z ukrepi,« je povedal Vid Doria, generalni sekretar TI Slovenia. Priporočila kažejo, da je poraba javnih sredstev še vedno eno izmed najbolj tveganih področij.
Na problematičnost nabave medicinskih pripomočkov so opozarjale že različne ugotovitve o preplačilih posameznih artiklov ter opozorila številnih zdravstvenih delavcev. Priporočila pa kažejo, da obstajajo sistemska tveganja za nadaljevanje tovrstnih praks. Za učinkovito porabo javnih sredstev so potrebne nekatere spremembe, ki morajo biti plod konsenza večih strokovnih javnosti. »Ta priporočila so priložnost za širšo javno razpravo o tem, kako si želimo oblikovati sistem javnega naročanja opreme v javnem zdravstvenem sistemu. Tako kompleksno področje pa mora biti urejeno premišljeno in trajno vzdržno,« je še dodal Doria.
TI Slovenia na področju javnih naročil v zdravstvu deluje v okviru projekta Pakti integritete, kjer bo z Ministrstvom za zdravje 24. 11. slavnostno podpisal sporazum o spremljanju javnega naročila na področju zdravja. Več o dogodku si boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @TI_EU: Today marks one year since the brutal murder of Maltese journalist Daphne Caruana Galizia. We're calling for a public inquiry to…
16hreplyretweetfavorite
TransparencySi RT @anticorruption: "#Corruption in the form of bribery and misuse of public funds is a major obstacle to democracy and economic developmen…