our values

PRAVIČNOST

Dnevi integritete 2015

Transparency International Slovenia vas vabi na Dneve integritete, ki bodo obeležile mednarodni dan boja proti korupciji. 

dnevi integriteteSobota, 5.12., ob 10.00 - Hackathon za Zakonodajni monitor

Na hackathonu za Zakonodajni monitor bomo obračali kodo in ideje za nove rešitve in nadgradnje te spletne platforme za nadzor sprejemanja odločitev. Strokovnjaki s področja bodo usmerjali udeležence, ki bodo s svojimi idejami prispevali za izboljšanje orodja civilne družbe in državljanov, hkrati pa bodo spoznavali nove ljudi.

Ponedeljek, 7.12., ob 9.00 - Obisk dijakov na institucijah

Kot morda že veste TI Slovenia redno deluje na področju izobraževanja dijakov in si prizadeva za vključitev protikorupcijskih vsebin v kurikulume šol. Dijaki šol s katerimi v projektu sodelujemo bodo ob zaključku leta obiskali nekatere ključne institucije s področja transparentnosti, boja proti korupciji in smotrne porabe javnega denarja, kjer jim bodo predstavili svoje delo.

Torek, 8.12., ob 10.00 - Transparentnost lokalnih volitev

Ste zadovoljni s svojim županom/jo? TI Slovenia je lani na terenu nadzoroval lokalne volitve ter preverjal delovanje kandidatov med kampanjami. Kakšno stopnjo integritete so pokazali kandidati? Koliko transparentnosti omogočajo trenutna volilna pravila? Vse to boste izvedeli na predstavitvi končnega poročila, kjer bomo z zanimivimi gosti debatirali tudi o rešitvah opaženih pomanjkljivosti. 

Sreda, 9.12., ob 18.00 - Kdo si upa zoperstaviti korupciji?

To vprašanje bo na mednarodni dan boja proti korupciji moderator Igor E. Bergant v Pritličju zastavil gostom: dr. Eriku Breclju, kirurgu in žvižgaču; Anuški Delič, preiskovalni novinarki Dela; dr. Mateju Kovačiču, strokovnjaku za informacijske tehnologije; in Simoni Habič, predsednici TI Slovenia. V sproščenem vzdušju in vročem čaju bomo razpravljali o razvoju boja proti korupciji v Sloveniji in aktualnih temah, ki pestijo to majhno državo pod Alpami. Med drugim bo beseda nanesla na področje zdravstva, javne uprave in politike ter splošnemu področju investicij v RS. Govorili bomo o tem ali se korupciji sploh lahko zoperstavimo, kako so v Sloveniji zaščiteni prijavitelji in žvižgači, kaj lahko naredi civilna družba in kaj novinarji. Poskušali bomo odgovoriti na vprašanje, ali Slovenija resno misli v boju proti korupcji? Pogovarjali se bomo o konkretnih predlogih in rešitvah. Odprto in jasno bomo odgovarjali na vprašanja.

Četrtek, 10.12., ob 9.00 - Posvet Združenja lobistov Slovenije

Generalni sekretar TI Slovenia se bo udeležil posveta na temo lobiranja in tujih neposrednih investicij v Državnem svetu. 

V boju proti korupciji potrebujemo tudi vašo pomoč

doniraj

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI EU in TI Slovenia. V njih se gov… https://t.co/WSaOzOJDVZ
TransparencySi Predstavitev je del učnih vsebin, ki smo jih ustvarili v okviru Foruma poslovne integritete in transparentnosti pri… https://t.co/DxlGH4as6x